Bolu Teknoloji
Teklif Al
Teklif Konusu *
×
Logo Yazılım - E-Çözümler

E-FATURA

#

Gerek Android gerekse iOS cihazlarda çalışabilen 2 ayrı uygulama ile Logo, e-Fatura platformunda sağladığı hizmetlerde mobil uygulamayı da sunuyor. Logo Özel Entegratörlüğü seçen kullanıcılar, e-Dönüşüm’ün kaçınılmaz bir parçası olarak, e-Fatura bilgilerine mobil ortamdan da ulaşabiliyor. Önceden sisteme tanımlanmış kullanıcıların UBL-TR standardında ve elektronik belge olarak düzenledikleri faturaları, belirlenen veri aktarım protokolü aracılığı ile gönderen taraftan alıcı tarafa iletimini sağlayan mesajlaşma alt yapısıdır. Standardı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenmiş, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahip yeni bir belge türüdür. e-Fatura sisteminde, sadece sistemde kayıtlı kullanıcılara e-Fatura gönderilebilir ve bu kullanıcılardan e-Fatura alınabilir. Gönderilen e-Faturalar Gelir İdaresi Başkanlığı’nca kontrol edilerek alıcıya iletilmektedir. Gönderici Birim, • e-Faturayı oluşturur, imzalar veya mali mühür ile onaylar, saklar, merkeze iletir. • Merkez’den gelen uygulama ve sistem yanıtını alır, işler, imza veya mali mühür doğrulaması yapar, saklar. Posta Kutusu Birimi, • Merkez üzerinden gelen elektronik faturayı ve sistem yanıtını alır, imza veya mali mühür doğrulaması yapar, fatura ve sistem yanıtını işler ve saklar. • Uygulama ve sistem yanıtını oluşturmaya imkân verir, imzalar veya mali mühür ile onaylar, saklar, merkeze iletir.

E-DEFTER

#
Uygulama Detayları - Başlangıç aşamasında sadece ''Yevmiye Defteri'' ve ''Defter-i Kebir'in e-Defter olarak tutulabilmesine izin verilmiştir. - Bilanço esasına göre defter tutan, gerçek ve tüzel kişiler e-Defter uygulamasından yararlanabileceklerdir. - e-Defter olarak oluşturulan dosyalar, GİB'in belirlediği format ve standartlara (XBRL GL) uygun olmalıdır. - Defterlerini elektronik defter biçiminde tutmaya başlayanların, yine elektronik olarak devam etmeleri, kağıt kullanmamaları gerekmektedir. - Mükellefler uygulamadan yararlanabilmek için GİB tarafından onay almış bir yazılım kullanmalıdır.

E-ARŞİV

#
e-Arşiv Faturası, Vergi Usul Kanunu uyarınca kağıt ortamında düzenlenmek, muhafaza ve ibraz edilmek zorunluluğu bulunan faturanın; 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan şartlara uygun olarak elektronik ortamda düzenlenmesi, ikinci nüshasının elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesine imkan sağlayan uygulamadır. e-Fatura kapsamı dışında kalan firma ve tüketicilere kesilen faturaların da elektronik ortamda düzenlenmelerine, ikinci nüshasının elektronik olarak muhafaza ve ibraz edilmesine imkan sağlamaktadır.

E-MUTABAKAT

#
Hızlı, kolay kullanımlı ve düşük maliyetli Tedarikçi ya da müşteri olarak çalıştığınız firmalarla yaptığınız BA, BS ve Cari Bakiye mutabakatlarınızda posta, telefon ya da faks kullanmak yerine e-Mutabakat sistemi üzerinden kolayca e-posta, SMS ya da faks gönderin, cevapların dijital olarak toplanmasının rahatlığını yaşayın.

E-İRSALİYE

#
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 01.01.2018 itibariyle isteğe bağlı olarak uygulamaya geçirilecek olan e-İrsaliye, kağıt ortamdaki “Sevk İrsaliyesi” ile aynı hukuki niteliklere sahip dijital irsaliye belgesidir. Ticari hayatımızda “Sevk İrsaliyesi” ve “Taşıma İrsaliyesi” en yaygın kullanılan irsaliye türleridir. İlk etapta sadece “Sevk İrsaliye” belgesi e-İrsaliye kapsamına dahil edilmiştir. e-İrsaliye Uygulamasına Kimler Geçebilir? e-İrsaliye Uygulamasına Kimler Geçebilir? 01/01/2018 tarihinden itibaren, isteğe bağlı olarak şahıs ve sermaye şirketleri e-İrsaliye uygulamasına geçiş yapabilir. e-İrsaliye’nin Kağıt İrsaliye’den Farkı Nedir? e-İrsaliye’nin Kağıt İrsaliye’den Farkı Nedir? Kağıt sevk irsaliyesi ile birebir aynı hukuki niteliklere sahip elektronik bir belgedir. Kağıt irsaliyeden farkı elektronik ortamda, elektronik sertifika ile imzalanarak, alıcıya elektronik ortamda iletilip, elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesidir.